Amikor megtudtam, hogy a Kossuth Kiadó megint ételes magazinnal kacérkodik, sejtettem, hogy nem lehet nagy gond, a GoodFood máig az egyetlen magazin, amit minden hónapban megveszek. Máig, merthogy bejött a képbe a Süti varázs.
Amint kikerült a kép az instagramra, kértétek a beszámolót, úgyhogy íme:
Kezdjük azzal, hogy nem csak egy újságot hozott a postás, hanem 6 színes muffin-formát is. Nekem sose volt szilikon formám, se muffin szoknyám, cupcakeről nem is beszélve, úgyhogy már az újság kinyitása előtt boldog voltam.
26 oldalas, az újság, megmutatom a kedvenc oldalaimat, mert azt hiszem az újságosnál nem lehet belelapozni.
Az ominózus pinterest kép a sütiformákkal és egy jó kis regény. Együtt utaztak hozzám.
Nem csak édességek vannak ám, lepényke is, hogy ennémmegazonnal...
Gyerekkoromban volt egy szakácskönyvem, ahol így volt bemutatva minden recept, lehet, hogy akkor ott ellustultam, de én a mai napig szeretem, ha látom, hogy az egyes lépéseknél mire kell számítanom.
A manapság kötelező macaron recept,
de fény derül az eredetére, hogy most olasz vagy francia, illetve tyúk cukor vagy tojás.
Azokra is gondoltak, akiknek még nem volt dolguk szilikonnal (legalábbis a konyhában, mert például a térdemből már én is jól ismerem ezt az anyagot) és leírták a főbb tudnivalókat az utolsó oldalon.
Például, hogy a muffinformák mosogatógépben repülnek?! (Átlátszó ajtajú mosogatógépeket mindenkinek!)
Ennyi finomság után még egy jó hír, hogy tökéletes legyen a mai nap!
Most kaptam egy levelet a Kossuth Kiadótól, hogy kisorsolhatok köztetek egy Sütivarázs magazint.
Annyit kell tennetek, hogy a Kossuth Kiadó facebook oldalán megkeresitek ezt a bejegyzést és like-oljátok!
Megvan Nektek ez az újság? Van szilikon formátok? Kikenitek?
Volt szilikonpántos melltartótok?
Szerintetek honnan jön a macaron és miért lett ennyire népszerű? Szeretitek? Csináltatok már?
Szerettem volna ezt az újságot, de elfelejtettem, és nem is biztos, hogy eljutott felénk :(
VálaszTörlésNincs szilikon formánk, vagy ha van is, jól el van dugva és nem tudok róla :D
A szilikon pántjaim még mindig meg vannak, valahol :D
Azt nem tudom honnan jött, és azt se, hogy miért lett ennyire népszerű a macaron, de olyan kis szép, hogy nem lenne szívem megenni :D És igen, még nem ettem (de nagyon szeretnék!), nem is csináltam (ezt is szeretném :D) :)
utánrendelni tuti lehet!
TörlésBookline-on az összeset meg lehet rendelni akciósan. :)
Törlés<3 szilikon tortaforma (bár azért ki kell vajazni, de úgy tökéletes, legutóbb pitét sütöttem benne...)
VálaszTörlésA macaron klassz, a Sugar!-ból ettem már mindenfélét, de itthon még nem mertem belevágni. Ha bárkinek van bevált receptje, szóljon :)
amint sikerül, megígérem, hogy írok róla! :)
TörlésJujdejó, köszi! Macaron és otthoni készítése mostanság nagy divat lett, de szerintem házilag lehetetlen előállítani (tökéletes minőségben, persze). Én meghagynám a profiknak, még nekik se mindig jön össze, hehe. Egyébként nagyon igényesnek tűnik a magazin, lehet, hogy invesztálok... :-))
VálaszTörlésnem egyszerű, az tuti!
Törlésszerintem nagyon igényes, gyönyörű, grafikus szemmel!
nekem megvan az újság, a formák miatt vettem meg, kíváncsi vagyok rájuk, ugyanis még mindig nem próbáltam ki őket.
VálaszTörlésa macaron nekem kedves emlék, tavaly Brüsszelben ettem, és akkor használtam először élesben az olaszt: az eladólány a boltban furán beszélt angolul, nem igazán értettük meg egymást, megkérdezte, milyen nyelven beszélek még, mondtam, hogy olaszul meg németül, és olaszul tökéletesen megvoltunk.=) egy barátnőm már csinált is, és habár nem lett olyan szép, mint a cukrászdai, finomnak finom volt.=)
formákat használtad már? :)
Törléshétvégén akarom kipróbálni, de van egy kis dilemmám. nem tudom, hogy lenne jobb, ha natúran rárakom a formákat egy tepsire, vagy beleteszem a muffintepsibe, mintegy kiváltva a papírformákat.
Törlésszerintem magukban nem állnak meg a tészta súlya alatt!
TörlésFúú ez az újság kell- remélem még kapható. Csináltam már macaront de nem lett tökély szal hátha majd kiművel :)
VálaszTörlésazt hiszem már a második számot lehet kapni, csak ide ért kicsit lassan az első! :)
Törlésolvassatok vissza, frissítettem a bejegyzést, méghozzá egy nyereménnyel! :)
VálaszTörlésNahát! Én is megvettem és nagyon tetszik! :) A Good Food-ot én is megveszem minden hónapban és olyan szép színes a gerincük! Úgy tetszik! Bár volt olyan, aki azt mondta, hogy minek, hiszen mindent meg lehet találni a neten. De szerintem épp ez a bája, hogy szép, színes, kézzel fogható és friss magazin illata van... Könyvet se az interneten olvas az ember mert kifolyik a szeme, nem? :)
VálaszTörlésengem is mindig a színeikkel kapnak el! :)
TörlésHmm jónak tűnik ez az újság, és úgy ennék olyan rozmaringos lepénykét. Már sütöttem szilikonos formában, nagyon klassz valóban nem ragad bele semmi, de mivel ugye nagyon lágy anyagról van szó csuklik-nyaklik össze-vissza ( egybefüggő formát próbáltam) így azt még betettem egy tepsibe, hogy csak azzal együtt kelljen kivenni a sütőből. Persze pár vicces bénázás után jöttem rá, hogy bele kéne tenni még valamibe. :D
VálaszTörlésJa és a macaron, még sosem ettem de nem is vonz. Túl édes-cukros valaminek tűnik, de azért nagyon csinos kis sütemény.
VálaszTörlésegy kis falat cukorsokk, az tuti!
TörlésSzemeztem az újsággal, aztán mégsem vettem meg... Ne kérdezd, miért...
VálaszTörlésAz én szilikon sütőformáim már vagy 10 évesek. Az első, a legelső használatnál nem kellett kikenni, de azóta igen, mert beleragad a tészta... Volt egy sütőlap is, gondoltam megspórolom vele a sütőpapírt, erre gyönyörűen ráragadt a süti:( Viszont ha kikenem, nincs semmi baj vele:) Amúgy az is lehet, hogy azóta sokat fejlődött a technika, és más anyagból készítik.
Hogyne lenne szilikon melltartópántom:) Amikor kamasz voltam, nagy divat volt, de hála az égnek, már csak elvétve látok egy-egy díszpintyet:)
A macaron... hmmm... hogy honnan jön, nem tudom, de jöhetne hozzám minél gyakrabban...:)
nekem az a díszpinty a kedvencem, aminek 2 pántja szilikon, de a vízszintes kilátszik! :))
TörlésMost,hogy ezt elolvastam kell ennem valami édességet! :D
VálaszTörlésTi vagytok a hibásak, főleg te Dorka :P
lájkoltam a FB oldalon a bejegyzést,mert örülnék a magazinnak :)))
Köszi a lehetőséget!
nagyon örülök, és jóvá teszem a héten egy edzős bejegyzéssel, ok?
Törlésmegegyeztünk :)))))
TörlésTe egy gondolat olvasó vagy!!! Ezt az újságot már pár napja kinéztem, hogy de jó lenne megvenni, de hát ki tudja milyen...stb. de most már azt hiszem nem hagyhatom ki :)
VálaszTörlésigyekszem :)
TörlésReceptes újságot/szakácskönyvet elvből nem veszek, a neten annyi recept van, hogy életemben nem sütök meg mindent amit kinéztem magamnak.
VálaszTörlésSzilikonos formám még nem volt, és most a cikkről jutott eszembe, hogy a muffinsütőm is otthon maradt anyukámnál... Bár most fogyókúrázom, így nem szabad sütnöm. :(
Szilikonpántos melltartóm volt és még most is van valahol - mostanában ciki hordani, de nem tudom mi a kényelmetlenebb: a szilikonpántos, vagy a pánt nélküli.
Macaront, igazi cukrászdait még nem ettem, csak olyat, amit a barátnőm vett a Corában - az finom volt. Úgy tudom, francia süti, és szerintem a vidám színei meg a jó marketingje miatt lett ilyen divatos. Még nem sütöttem, de szerintem a száz éves Karancs sütőm nem is lenne alkalmas rá.
Én is megrendeltem a Bookline-ről, jövő héten kapom meg. Még sose volt szilikon formám, és remélem, nem kell kikenni, mert direkt azért rendeltem, hogy így egyszerűbb. Bár valójában eddig sem kenegettem, pár éve vettem kb. 600 darab muffinpapírt, és azóta még gyarapodott a gyűjtemény Ikeás mintással, meg egy dm-essel, szóval gyakorlatilag életem végéig el vagyok látva muffinpapírral. Igazából a kíváncsiság hajtott, hogy milyen lehet. Gondolkodtam, hogy vegyek-e két szettet, de így a felébe tudok szilikont tenni, a másik felébe papírt, így az is fog fogyni. :)
VálaszTörlésA macaron pedid fúúj, fúúj, fújj, nagyon hosszú rákészülés után, nagyon nagy csalódás volt. Nem bánom annyira, így nem ácsingózok legalább ennyire drága édesség után. :)
Ma sikerült megszereznem az első és a harmadik számot, a másodikat csak azért nem vettem meg,mert a hozzá csomagolt formából már van itthon kettő. Imádom a szilikon formákat, illetve szilikonos nyújtólapom, "sodrófám" is van, áldás a konyhában mindegyik :) A harmadik számban mutatott zsemlét fogom megsütni első körben.
VálaszTörlés