Egyáltalán nem vagyok nagy lekvár rajongó, soha sem raktam el lekvárt, mert a családban az anyukák nagyon jók ebben és nagyüzemi mennyiségben dolgoznak, úgyhogy nekünk is jut, de nem sokszor eszünk.
Éppen ezért meglepő, hogy pont én pont a lekvárról írok, de történt valami.
A már szokásos húsvéti vásáron ismertük meg Tamást és a lekvárjait. Engem elsőre a babos kendő és a gyönyörű felirat érdekelt, de amikor kóstolót kaptunk, azonnal változott a lekvárhoz fűződő viszonyom.
Elképesztően különleges lekvárokat kóstoltunk, levendula, körte és a nagy kedvenc a gyömbéres narancs, azaz a tipikus angol marmelade. Gyerekkoromban, Angliában éreztem utoljára ezt az ízt, hihetetlenül finom időutazás volt.
A lekvárok mellett saját sütésű kenyeret és medvehagyma levelekbe csomagolt, olajban eltett feta sajtot is készít az emberünk.
Ha Baranya megyében jártok, menjetek el, hozzá, Kovácsszénája gyönyörű hely és a lekvár isteni.
Ha már ott jártok egyetek a polgármester sajtjából is.
Minden infót megtaláltok itt.
Tudom még nincsen lekvár szezon, de medvehagymás fetát még a héten tudtok elrakni és én meg ezzel a képpel tunningolom magam, hogy idén főzök lekvárt.
Ti fogtok idén lekvárt elrakni? Melyik a kedvenc ízetek? Maradtok a klasszikusoknál , vagy szeretitek az extra ízeket? Jártatok már Kovácsszénáján? Van szerintetek jobb a házi kenyérnél?
Én teszek el lekvárt, bár inkább a hagyományosabb ízeket szeretem. A kertben van sárgabarack, málna és szilva, ezekből igyekszem minél többet üvegbe zárni :)
VálaszTörlésIdén kacsingatok az eper felé is, meglátjuk :)
Húúúú, de szeretem a lekvárt! Képes vagyok magában is enni. Nekem a rebarbarás a kedvencem, de szeretem a barack-, és eperlekvárt is. Tavaly (vagy előtte) mamám rakott el valami fajta vegyes lekvárt. A színe kicsit aranyló, és az íze... ISTENIIII!
VálaszTörlésDorka <3
a lekvárokból a kajszi és a hagyományos pöndörödős szilva az igazi. általában szoktam elrakni 1-1 adag különlegesebb lekvárt is próba képen. eddig egyik sem lett nagy kedvenc. ősszel a befőzőcukor gyártója szokott kiadni kis füzeteket onnan veszem az ötletet.
VálaszTörlésÉn anyukámmal szoktam lekvárt elrakni, nálunk a sárgabarack és az eper, ja és meggy-cseresznye kombó ami minden évben van. Még a fügéset szeretem nagyon, de igazi nagy darabosat csak Albániában találtam eddig.
VálaszTörlésEgyszer egy kirándulásba be kell iktatnom ezt a környéket. azok a medvehagymás batyuk, meg a házi kenyér. Hm, megéheztem. :)
Hmmm de guszták...
VálaszTörlésSokáig én sem szerettem különösebben a lekvárt, aztán jött a csokis meggyes, a gyömbéres rebarbarás, a narancsos... ezeket anyukám főzi. Minden nyáron talál valami különleges receptet, amit aztán kipróbál. A klasszikusok közül a rumos baracklekvárt szeretem, annál nincs jobb a világon.
Sargabarack levendulaval. Provence-ben ettem eloszor, ott majdnem olyan a barack, mint itthon. Tavaly kiprobaltam, nagyon jo lett. Iden viszont elfagyott a fank, annyi a lekvarnak.
VálaszTörléshagyma és narancs lekvárt szoktunk. a hagyma bizarul hangzik, de isteni.
VálaszTörlésmi lett amúgy a sminkes videóiddal? :(((
annyira jó tippeket írtok, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésa videók privátok lettek, de írd meg melyik kell és visszakapcsolom! :)
fúúú a hajas..de most elég lenne a márka név is, hogy mit használsz nagyon borzas hajzatra.. :)) meeeg.. hát majd épp ami kell szólok úgy ér?:)) olyan kár hogy csak most találtam meg nemrég. még jó, hogy sikerült előbb megnéznem az összeset..
VálaszTörlésa medvehagymával vigyázzatok, mert hasonlít a gyöngyvirág levelére, az pedig mérgező! :)
VálaszTörléslolli: mekkora mázli, arról éppen akartam írni, mert azóta van jobb rutin! :))
VálaszTörlésViki: bizony, köszi !:))
várom!!! Igaziból szódabikarbónás cuccoshoz kéne menjen, de ha már ide írok remélem nem baj. Tegnap évezredes eltűntethetetlen penészt és elszineződést takarítottam le könnyedén a fugánkról a dorka féle csodakoktéllal. az egész család nagyon köszöni:D
VálaszTörléshurrá hurrá hurráááá! nagyon örülök és üdvözlöm a családot! :)
VálaszTörlés