Ma egy újabb isteni étellel készültem Nektek, ami a számomra fontos szempontoknak (egészséges, nem túl húsos, pillanatok alatt kész, egyszerű) mind megfelel és szerintem sokak kedvence lesz.
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
3 mozzarella gombóc (én Szarvasit használtam)
1 tálca nyersen is finom sonka, összesen (3 mozzarella, 3 felé vágva=9 , mindegyikre 2 sonka = 18 nagyon vékony szelet, a legfinomabb amit eddig találtam: Handl, Tiroler Schinkenspeck)
főzőkanálnyi vaj, de nagyon finom az olivás Bords Eve margarinnal is
olíva olaj
só
Egy lábosban elkezdek felolvasztani egy főzőkanálnyi olajat/ margarint. A spárga alsó kb. 2 centis részét levágom, a többit megmosom, nem szeletelem fel, mert egyben szebb!
Rálököm a vajra és kicsit pirítom, megsózom, hozzáöntök kb.1 deci vizet és lefedem. 20 percig rotyog, amíg minden más elkészül.
A mozzarella gombócokat 3 felé vágom és mindegyik darabot betekerem 2 szelet sonkába. Ezt a tiroli fajtát szerintem pont erre találták ki, pont jó a szélessége és a hossza. Azért 2-t használok, hogy a sajt átmelegedjen, de ne folyjon ki a sonka-kabátjából.
Egy serpenyőben egy löttyintésnyi olívaolajat körbekergetek és rárakom az összes kis sonka-sajt csomagot.
Nem kell sok idő neki, gyorsan átsül, közepesnél erősebb fokozaton (6-ból 4-esen) oldalankét 2-3 percig sütöm. Amikor elkezd a sajt levet engedni, akkor készen is vagyunk.
Eddigre a spárga is megpuhul, a tekercseket tányérra rakom és a spárgát a tekercsek szaftjában egyszer átforgatom.
25 perc alatt elkészül és az egyik legfinomabb tavaszi étel.
Ha nincsen spárga, salátával esszük, ilyenkor egy olívaolajos-balzsamecetes-ciromos-sós öntettel locsolt madársalátával tálalom, így elkészítve még gyorsabb, randi-vacsorának tökéletes.
Ettetek már idén spárgát? Melyiket szeretitek jobban, a fehéret vagy a zöldet? Randi-vacsoráknál nekiálltok bonyolultabb ételeknek, vagy biztosra mentek? Van szerintetek jópofább és finomabb, mint a madár-saláta?
Hú, fincsinek tűnik ;)
VálaszTörlésÉn még eddig nem ettem spárgát, de most meghoztad hozzá a kedvem, felkerült a bevásárlólistára :) Nincs valami jól bevált lasagne recepted? Meg szeretném vele lepni a párom.
VálaszTörlésÁgibábi: 1 nagy csomag úgy fogyott el, hogy lett volna még hely egy másodiknak! ;) szóval finom volt!
VálaszTörlésIzolda: mármint soha? úúú, ki kell próbálni egyszer! :)
az az igazság, hogy én még az életemben sohasem csináltam lasagne-t. a barátom anyukája istenit csinál, nem versenyezek és kb. csak én szeretem a családban, úgyhogy nem nagyon volt szükség eddig az én verziómra, de valamilyet ki fogok találni és ha megvan azonnal posztolom! :)
Imádom a mozzarellát, és ilyet tuti csinálni fogok, mivel szenvedélyem a sütés-főtés a beauty-cuccok mellett (a blogom is arról írom).
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon aranyos vagy.:)
VálaszTörlésHát ez eddig a legfinomabb kaja amit láttam, ettem.
VálaszTörlésISTENIIIIII!!!
IMÁDOOOOOOOM!
Dorka <3
Ma megint megcsináltam, és nem tudom megunni.Lehetetlen.Isteni. Nyami-nyami :P
VálaszTörlésjaj de jó, én holnap megyek bevásárolni és biztos, hogy spárga-hegyekkel jövök haza! :))
VálaszTörlésengem a sonkába tekert mozarella fogott meg a legjobban ebben a receptben:) ki is próbáltam a múltkor, hatalmas sikere lett!!!
VálaszTörléssajnos spárgát nem kaptam hozzá, úgyhogy vegyes salival ettük, de nagyon fini volt! :)
örülök, hogy sikered volt vele! :) mi ma is ezt ettük és sali is volt hozzá, azzal is isteni! :)
VálaszTörlésa hozzávalók kb. mennyibe kerülnek?
VálaszTörlés1 vacsora 2 személyre:
VálaszTörlésspárga 400, sonka 500-1000 (attól függ, hogy 1 vagy 2 rétegben tekered) és mozzarella 600, szóval fejenként max.1000 ft.
én a héten akciósan találtam mozzarellát és spárgát is, úgyhogy olcsóbb volt! :))
Ma ezt készítettem el:)! Tényleg isteni....:)...
VálaszTörlésörülök, hogy ízlett! :)
VálaszTörlés